1. Septembra 2023.

Redizajniran Tesla Model 3, imaće značajno veću autonomiju 

Iza Teslinog Modela 3 je šest godina iskustva na tržištu i dva miliona prodatih primeraka. Iako je možda vreme za potpuno novi model, kompanija je odlučila da unapredi postojeći jer smatra da ima prednost nad konkurencijom.

Model 3 redizajniran, ali nema većih stilskih promena. Uglavnom, napravljene su male korekcije na prednjim svetlima, dok zadnja svetla sada imaju novi oblik.

Za sada su stigla ažuriranja samo za evropsku verziju sa pogonom na zadnje točkove (RWD) i verziju dugog dometa (LR). Dimenzije su uglavnom ostale iste, odnosno automobil je malo produžen (4.720 milimetara).

Gde su ključne promene? Autonomija unapređenog RWD Modela 3 sa 18-inčnim točkovima je 554 kilometra, dok LR verzija može da pređe 678 km.

To je povećanje do 12 procenata u odnosu na asortiman aktuelnih modela.

Sa opcionim felnama od 19 inča, domet je 513 km, odnosno 629 km.

Promenjeni su materijali u kabini, a navodno je poboljšana akustična izolacija novim vetrobranom i izolacionim materijalima.

Kupci Long Range modela sada imaju audio sistem sa 17 zvučnika, tri više nego ranije, sa dva sabvufera i dva pojačala. RWD model će dobiti devet zvučnika, jedan sabvufer i jedno pojačalo.

Isporuke unapređenog Modela 3 počeće krajem oktobra u Evropi i na Bliskom istoku.

Foto: Tesla promo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare