25. Marta 2023.

Reditelj otkrio pravu istinu o Ameliji Pulen poslije više od dvije decenije

Iako je bilo i onih kojima “Amelija” nije omiljeni francuski film, čak ni najveći skeptici ne bi mogli da naslute objašnjenje koje je o svom delu nedavno dao sam autor.

Naime, Žan Pjer Žene je na društvenim mrežama objavio kratak film u kom je otkrio “istinitu priču” o glavnoj junakinji, otkrivajući da Amelija nije dobrodušna konobarica kakvu smo nekada znali. Ona, zapravo, radi kao špijun za KGB, prenosi Euronews.

Sastavljen od čuvenih scena iz filma, raspoređenih tako da prikažu sasvim drugačiju priču (na primer, kako da se napravi krem brule sa cijanidom), ovaj eksperiment reditelja ukazuje na značaj montaže u procesu stvaranja filmova i kako se ista slika može upotrebiti za pričanje novih scenarija.

Posle “Čudesne sudbine Amelije Pulen”, Žene je predstavio i filmove “Veridba je dugo trajala” (2004) i “Micmacs” (2009) koji su dobro prošli, ali planetarni uspeh nije ponovio.

Prošle godine je posle gotovo decenije odsustva, objavio i “Bigbug”, naučnofantastičnu komediju, koja nije uspela da osvoji publiku kao njegova ranija dela.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare