Isprobajte recept za sos koji će vas oduševiti.
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za poseban sos za piletinu. Umesto klasične vode i brašna, u saft ide tajna kombinacija koja ga čini neverovatno bogatim i gustim. Meso se raspada, povrće daje pun ukus, a sos je toliko dobar da ćete ga pojesti sa kašikom! Ovo je zdravlje na tanjiru, sa ukusom pravog, domaćeg, sporog kuvanja.
Piletina – sastojci:
pileći bataci
glavica crnog luka
4, 5 svežih paprika
paradajz sos 100 ml ili 2 veća paradajza
2 kašike ulja
3 čena belog luka
So i peršun.
Piletina -priprema:
U širem tiganju zagrejte dve kašike ulja. Batake posolite, pa ih dinstajte kratko sa svih strana dok ne dobiju lepu rumenu boju, a zatim ih izvadite i ostavite sa strane, a ulje i sokove iz mesa ostavite u tiganju. Ako ima mnogo ocedite.
U posebnoj posudi, na vrlo malo ulja, dinstajte crni luk na rebarca i paprike dok potpuno ne omekšaju, a pred kraj dinstanja dodajte paradajz ili 100 ml kuvanog sosa. Kuvajte još 5 minuta.
Smesu od luka, paprike i paradajza prebacite u blender i dodajte beli luk i miksirajte dok ne dobijete potpuno gladak, svilenkasti sos. Sos iz blendera sipajte u tiganj gde je ostalo ulje od piletine. Vratite batake u sos i sve zajedno lagano krčkajte još 10 minda se ukusi sjedine.
Poslužite toplo sa peršunom.