Sastojci:
MILE KITIĆ PROGVORIO O KARIJERI I LJUBAVNOM ŽIVOTU ĆERKE ELENE: “ONA MI JE JEDINA INVESTICIJA…”
Share
01:26
500 g šećera
250 g margarina
200 g mlevenog keksa
150 g mlevenih lešnika
150 ml vode
100 g čokolade za kuvanje
1 list manje oblande
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Stavite šećer i vodu da se kuvaju i kada provre kuvajte još pet minuta, odnosno dok sirup bude gustine meda. Sklonite sa ringle, stavite margarin i mešajte dok se ne istopi. Dodajte keks i lešnike i izmešajte. Podeliti na dva jednaka dela. U jedan stavite čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Na oblandu stavite prvo jednu smesu, poravnajte, pa preko rasporedite drugu smesu. Ohlađen kolač prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem. Kada se stegne isecite na štangle ili kocke.
Trpeza.alo.rs