16. Juna 2023.

Recept za sitne kolače koji odolijevaju vremenu, a gotovi su za 20 minuta!

Sastojci:

poster

MILE KITIĆ PROGVORIO O KARIJERI I LJUBAVNOM ŽIVOTU ĆERKE ELENE: “ONA MI JE JEDINA INVESTICIJA…”

Share

01:26

500 g šećera

250 g margarina

200 g mlevenog keksa

150 g mlevenih lešnika

150 ml vode

100 g čokolade za kuvanje

1 list manje oblande

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Stavite šećer i vodu da se kuvaju i kada provre kuvajte još pet minuta, odnosno dok sirup bude gustine meda. Sklonite sa ringle, stavite margarin i mešajte dok se ne istopi. Dodajte keks i lešnike i izmešajte. Podeliti na dva jednaka dela. U jedan stavite čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Na oblandu stavite prvo jednu smesu, poravnajte, pa preko rasporedite drugu smesu. Ohlađen kolač prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem. Kada se stegne isecite na štangle ili kocke.

Trpeza.alo.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare