7. Augusta 2023.

Recept za prave sladokusce

Eksplozija ukusa ove kalorične namirnice će zadovoljiti vaše potrebe za slatkim i definitivno podići vaše nivoe dopamina u tijelu

poster

MILE KITIĆ PROGVORIO O KARIJERI I LJUBAVNOM ŽIVOTU ĆERKE ELENE: “ONA MI JE JEDINA INVESTICIJA…”

Share

01:26

Sastojci:

¼ šolje šećera 50 g 
¼ šolje smeđeg šećera 55 g 
2 jaja
2 kašike putera , rastopljenog
1 ⅔ šolje brašna 200 g 
¼ šolje sojinog brašna 30 g 
½ kašičice praška za pecivo
4 šolje ulja, za prženje
⅓ šolje šećera 65 g 
2 kašičice mlevenog cimeta
1 kašika smeđeg šećernog sirupa, za premazivanje

Priprema:

U velikoj posudi za mešanje umutite šećer i jaja dok ne postane glatka. Dodajte otopljeni puter i umutite dok ne postane glatko.

Prosejati brašno, sojino brašno i prašak za pecivo i izmešati. Ostavite testo da odmori 30 minuta.
Razvaljajte testo rukama veličine ping-pong loptice. U dubokoj šerpi zagrejte ulje na 190 ° C. Koristeći šupljikavu kašiku, pažljivo pržite kuglice u malim porcijama.

Prebacite krofne na tanjir obložen papirnim ubrusom. Pripremite šećer od cimeta mešanjem šećera i mlevenog cimeta. Uvaljajte krofne u šećer sa cimetom. Prelijte malo smeđeg šećernog sirupa na vrh. Možete koristiti i karamelu ako više volite. 

Trpeza.alo.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare