18. Augusta 2023.

Recept za pica-rolat koji ćete odmah isprobati

Pica, specijalitet koji dolazi iz Italije, mnogima je jedan od omiljenih obroka.

Italijani su, naravno, majstori za pripremu tijesta, a kada je riječ o nadljevu, može se eksperimentisati. Ipak, na našim prostorima domaćice su se dosjetile kako da je približe našem stanovništu. I to su uradile tako što su u priču uneli gotove kore umjesto tijesta za picu.

Praktično za rođendane i ostale proslave, u nastavku predstavljamo recept kako da napravite pica-rolat od gotovih kora.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora
  • 250 gr šunke
  • 200 gr kečapa
  • 250 gr rendanog kačkavalja
  • 250 gr šampinjona
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 šolje kisele vode
  • 1 jaje
  • origano

Priprema:

Pomiješajte ulje i kiselu vodu.

Uzmite jednu koru i poprskajte je tom mješavinom. Stavite drugi list preko njega i ređajte fil. Namažite kečap, stavite nekoliko listova šunke (možete da iscjepkate ili da je izrendate), kačkavalj, oljuštene i isjeckane šampinjone na željene komade, origrano i malo pavlake. Urolajte i premažite ulupanim jajetom i pospite susamom.

Isti postupak uradite i sa ostalim korama. Isjecite na krugove i poređajte na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite pola sata na 200 stepeni. Isjecite ga dok je topao i poslužite.

Foto:Clever chef

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare