Pica, specijalitet koji dolazi iz Italije, mnogima je jedan od omiljenih obroka.
Italijani su, naravno, majstori za pripremu tijesta, a kada je riječ o nadljevu, može se eksperimentisati. Ipak, na našim prostorima domaćice su se dosjetile kako da je približe našem stanovništu. I to su uradile tako što su u priču uneli gotove kore umjesto tijesta za picu.
Praktično za rođendane i ostale proslave, u nastavku predstavljamo recept kako da napravite pica-rolat od gotovih kora.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 250 gr šunke
- 200 gr kečapa
- 250 gr rendanog kačkavalja
- 250 gr šampinjona
- 2 kašike kisele pavlake
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje kisele vode
- 1 jaje
- origano
Priprema:
Pomiješajte ulje i kiselu vodu.
Uzmite jednu koru i poprskajte je tom mješavinom. Stavite drugi list preko njega i ređajte fil. Namažite kečap, stavite nekoliko listova šunke (možete da iscjepkate ili da je izrendate), kačkavalj, oljuštene i isjeckane šampinjone na željene komade, origrano i malo pavlake. Urolajte i premažite ulupanim jajetom i pospite susamom.
Isti postupak uradite i sa ostalim korama. Isjecite na krugove i poređajte na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite pola sata na 200 stepeni. Isjecite ga dok je topao i poslužite.
Foto:Clever chef
Nezavisne.com