Veoma ukusan ljetnji ručak.
Sastojci:
– 400 g pilećeg filea
– 1 crni luk
– 3-4 mladog luka
– 2 crvene paprike
– 2-4 paradajza
– 200 g pečuraka
– 400 ml soka od paradajza
– so, biber
– 200 ml vrele vode
– peršun po ukusu
Priprema:
Zagrejte ulje i propržite piletinu isečenu na manje štapiće ili kockice po želji. Kada meso promeni boju dodati oba luka iseckana na kockice i pržiti par minuta.
Sada dodajte papriku iseckanu na kockice, začinite solju i biberom i dodajte vrlo malo vode. Sada dodajte sitno iseckani paradajz, pečurke, paradajz sok i ostavite da kuva na laganoj vatri dok povrće ne omekša, dolivajući vodu po potrebi.
Na kraju jelo začiniti po potrebi solju, biberom, pa dodati peršun.
Prijatno!
Foto: Shutterstock/Tatiana Volgutova
Izvor: N1