18. Aprila 2023.

Recept za MLADI KROMPIR koji će mu dati hrskavu i zlatnu koricu: Mnogima omiljena namirnica

Uskršnji ručak ne može da se zamisli bez ovog priloga, kako je počela sezona mladog krompira, mi vam predlažemo da ga poslužite uz meso.Pečeni je najbolji izbor, a u nastavku teksta pročitajte kako da ga spremite da unutra bude mek, a spolja da ima hrskavu i zlatnu koricu.

Sastojci:

  • 450 g mladog krompira 
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • so i biber 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 2 kašike putera

Isecite mladi krompir na polutke, pa kuvajte još 10 minuta nakon ključanja. Procedite krompir, pa posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. Sipajte u tepsiju i okrenite na ravnu stranu. Prelijte istopljenim puterom i pecite na 200°C oko 20 minuta. Na pola pečenje, posle 10 minuta, okrenite krompir i pecite do kraja

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare