22. Decembra 2025.

Recept za mađarske prženice: Po jednom sastojku se razlikuju od naših, a on potpuno mijenja ukus

Kada odemo kod bake u goste, često nas ujutru probudi miomirs iz kuhinje, a posebno se obradujemo kada vidimo na stolu da su tu prženice. To je naš tradicionalni recept koji svi volimo, ali i druge države imaju svoje verzije prženica, kao poput Mađarske. Mnogi su mišljenja da su mađarske prženice ukusnije od naših, a vi procenite.

Sastojci za mađarske prženice:

  • 10 kriški hleba
  • 100 g topljenog sira
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 3 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • 3 jaja
  • ulje za prženje

Priprema mađarskih prženica:

U veću činiju prvo sipajte mleko, a u drugoj posebno umutite jaje. U treću činiju sipajte brašno, dok ćete u četvrtoj sipati rendani kačkavalj. Kriške hleba prvo umočite u mleko, ocedite koliko može, pa stavite na nju rendani kačkavalj, pa preklopite drugom natopljenom prženicom, tako da napravite sendvič.

Tako napravljene prženice potom umočite u brašno, pa u umućena jaja i pržite na dobro ugrejanom ulju. Pržite sa obe strane dok prženice ne dobiju zlatnu boju. Kada budu gotove, izvadite ih i stavite na ubrus kako bi pokupile masnoću. Poslužite iz šolju jogurta i nečim suhomesnatim.

ona.telegraf.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare