Ukoliko volite mak imamo sjajan kolač za vas
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 šolja od 200 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3 kašike maka
- 1 kašika ulja
- 1 kašika kakaa
- 1 kašičica cimeta
- 50 g suvog grođža
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanca, pa umutiti žumanca sa šećerom i uljem. Dodati brašno, pa ga izjednaciti. Umutiti belanca, pa sve izmešati sa žumancima.
Podeliti na tri dela. U prvi deo dodati 3 kašike maka, u drugi kakao sa cimetom, a u treći suvo grožđe.
Pleh obložiti pek papirom ili ga premazati uljem. Duž sredine kašikom rasporediti čokoladni deo. Sa obe strane oko čokoladnog dela rasporediti mak, i sipati žuti deo.
Malo protresti i peći na 200 stepeni C oko 30 minuta. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom. Prohlađen seći.
Uzivajte!