26. Maja 2025.

Recept dana: Karađorđeva šnicla

Donosimo jednostavan recept za ukusno jelo koje svi vole.

Sastojci:

4 svinjske šnicle (300 – 400 g)
200 g kajmaka
2 jaja
brašno
prezla
so po želji
ulje za prženje

Priprema

Svaku šniclu dobro istucite čekićem za meso, ali pazite da ne bude previše tanka. Posolite po želji. 

Na svaku šniclu stavite po kašiku kajmaka i pažljivo je zarolajte. Ivice pritisnite da se dobro zalijepe, a po potrebi učvrstite čačkalicama, samo dobro pazite na njih prilikom jela. 

Umutite jaja u jednoj zdjeli, a u drugu stavite brašno i prezlu. Šnicle prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa na kraju u prezlu, pazeći da su ravnomjerno obložene sa svih strana. 

U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite šnicle na srednje jakoj vatri, oko pet do sedam minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave. 

Poslužite toplo uz prilog po želji, poput pomfrita i tartar umaka, pire krompira, kuvanog povrća ili salate po izboru.

Glassrpske.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare