Razvio zastavu NATO u Beogradu, sad uradio nešto još gore! - BIGportal.ba
Region Vijesti

Razvio zastavu NATO u Beogradu, sad uradio nešto još gore!

Uz osmijeh na licu traži statuu Olbrajtove umjesto Milice Rakić!

Austrijski ekonomista i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO, Ginter Felinger, nastavlja da provocira srpski narod.

 Ginter Felinger

IZVOR: TWITTER/GUNTHER FEHLINGER

Austrijski ekonomista i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO Ginter Felinger koji je dospeo u žižu javnosti u petak 24. marta kada se obeležavalo 24 godine od bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije kada je razvio zastavu NATO usred Beograda, tačnije u “Beogradu na vodi”. On je odlučio da usred Beograda, tačnije u kompleksu “Beograda na vodi” raširi zastavu agresora i na krajnje maliciozan način napiše samo četiri reči koje su digle javnost na noge: “Hvala za oslobođenje Srbije”, stoji u opisu slike na kojoj Felinger ponosno i uz osmeh pozira.

Sada Felinger ponovo provocira. Na svom “Tviter” nalogu je u nedelju 26. marta objavio selfi ispred statue Medelin Olbrajt koja se nalazi u Prištini na Kosovu i Metohiji. Ispod slike je napisao: “Pozivam da se napravi statua Medelin Olbrajt umesto Milice Rakić u Beogradu“.

Njegov tvit naišao je na ogroman broj osuda. “J*bem ti ceo prvi red na sahrani“; “Na momenta mi te bilo žao, ali sad nemam ništa protiv da ti organizuju redaljku na gajbi“; “J*bem ti mater“; “Šta koza može da uradi, to je čudo…“; glase samo neki od besnih komentara Srba koje je nova provokacija žestoko pogodila.

Milica Rakić rođena je 9. januara 1996. godine, a stradala je 17. aprila 1999. godine. Ona je ubijena kasetnom municijom u toku NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Milica je pogođena fragmentom bombe između 9.30 časova i 10 časova uveče 17. aprila 1999. godine. Bila je u kupatilu na drugom spratu svoje kuće u Ulici Dimitrija Lazarevića Raše broj 8 u Batajnici, u predgrađu Beograda.

Kuća porodice Rakić bila je udaljena jedan kilometar od nekadašnjeg aerodroma Batajnica. Aerodrom Batajnica bio je meta NATO saveza više puta u toku svog napada na Jugoslaviju. Miličina smrt bila je trenutna. Ona je u trenutku stradanja bila na noši.

(MONDO)

Danas objavljeno

Stanivuković: Ne želimo i nećemo vlast sa skupštinskom većinom i SNSD-om

Zeljka

Potvrđeno: Wizz Air ukinuo let iz Banjaluke za Stokholm

Zeljka

Milanović: “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” poklič najradikalnijih šovinista

Zeljka

Ostavite komentar