7. Oktobra 2023.

Rat u Izraelu stopirao sport – ugrožena i Makabijeva sezona u Evroligi

Zbog napada Hamasa na Izrael rano jutros proglašeno je ratno stanje u ovoj zemlji i samim tim do daljeg su stopirane sve sportske manifestacije.

Izraelski mediji prenose da su košarkaški i fudbalski klubovi već dali dozvolu internacionalcima iz svojih redova da mogu slobodno da napuste zemlju.

Ministarstvo kulture i sporta je proglasilo prekid svih sportskih dešavanja dok traje ratno stanje nakon što su pripadnici palestinskog Hamasa raketirali vojne i civilne ciljeve na jugu zemlje.

Zvanično je već odložen meč fudbalskog prvenstva između Makabi Ironi Ramata i Hapoel Ber Ševe, a prema odluci resornog ministra biće odložene i sve preostale utakmice ovog kola.

Lokalni mediji javljaju da su pojedini strani igrači, košarkaši i fudbaleri, već počeli da odlaze iz Izraela.

Neki od klubova, poput košarkaškog Hapoel Ber Ševe, koji se nalazi na samom jugu zemlje, u kritičnoj zoni, rade na izvlačenju svojih igrača i njihovih prodica iz Izraela.

Za sada, nije poznato kako će se čitava situacija odraziti na Košarkaški klub Makabi koji je počeo takmičenje u Evroligi, pobedio Partizan u 1. kolu, a sada ga čeka gostovanje Milanu (12. oktobar).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare