20. Juna 2023.

Raspisana tri javna poziva: Prijavite projekte za mlade

Odjeljenje za društvene djelatnosti objavilo je tri javna poziva, i to za sufinansiranje izrade Omladinske politike za petogodišnji period, sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade u 2023. godini iz budžeta Grada Banja Luka i poziv za podršku projektima koji će biti realizovani u Domu omladine.

Na Javni poziv za sufinansiranje izrade Omladinske politike  Grada Banje Luke za petogodišnji period mogu se prijaviti projektni prijedlozi u iznosu do 20.000 KM, dok je organizacija dužna da obezbijedi dio sredstava iz sopstvenih ili drugih izvora.

Takođe, uz redovni godišnji poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade, već treću godinu za redom – raspisan je i javni poziv za sufinansiranjnje projekata čija će realizacija biti u Domu omladine kako bi taj prostor „oživio“ i mladima ponudio raznovrsne sadržaje.

Organizacije mogu prijaviti projekte za podršku, do 10. 000 KM po projektu, iz sljedećih oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; mobilnost, omladinski rad i organizovanje; borba protiv nasilja i kriminaliteta; korištenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi; osobe sa invaliditetom u Banjoj Luci i natalitetna politika i ostanak mladih u Banjoj Luci.

Kada je riječ o projektima za Dom omladine, odnose se na sljedeće oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; korištenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi i osobe sa invaliditetom u Banjoj Luci. Sufinansiranje je moguće u iznosu do 15.000 KM po projektu.

Pozivi su otvoreni do 11. jula 2023. godine, a svi zainteresovani dodatne informacije u vezi sa javnim pozivima mogu dobiti i putem adrese elektronske pošte: marija.babic@banjaluka.rs.ba.

nfo dan u Domu omladine

Odjeljenje za društvene djelatnosti organizuje info dan, koji će biti održan 3. jula u Domu omladine sa početkom u 12.00 časova.

Tog dana, svi zainteresovani će se moći upoznati pojedinostima vezanim za navedene javne pozive.

Kompletne javne pozive preuzmite na linkovima u nastavku:

Javni poziv za sufinansiranje izrade Omladinske politike Grada Banja Luka za petogodišnji period iz budžeta Grada Banja Luka

Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade iz budžeta Grada Banja Luka u 2023. godini

Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade i udruženja građana putem Javnog poziva u „Domu omladine“ iz budžeta Grada Banja Luka u 2023. godini

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare