Range Rover SV Lansdowne Edition je "ekskluziva" koja košta 250.000 funti - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Range Rover SV Lansdowne Edition je “ekskluziva” koja košta 250.000 funti

Povodom otvaranja renoviranog salona u Mayfairu u London, Land Rover je pripremio ultra ekskluzivni Range Rover.

Na modelu je radio odjel Special Vehicle Operations, a proizvest će ukupno 16 primjeraka. Svaki od njih je namijenjen britansko tržište i svi su već rasprodani uprkos cijeni od 250.000 funti, odnosno 281.000 eura.

“Ekskluzivni” Range Rover je lakiran u Lansdowne sjajnu sivu boju, dok kontrast pravi krov u Corris sjajnoj sivoj boji. SUV je dobio 23-inčne kovane felge sa crnom satenskom završnom obradom u kombinaciji sa Corris sivom satenskom bojom. Eksterijer krase SV antracitni i Atlas grafitni detalji, kao i crne hromirane dvodjelne metalne oznake koje je napravio poznati britanski draguljar Fattorini, a nalaze se na prednjoj i stražnjoj strani vozila.

Range Rover je dobio i brendirana svjetla u retrovizorima, laserski urezane SV logotipe i druge detalje. Otvaranjem vrata prtljažnika se dolazi do sjedišta okrenutih prema nazad, koja su dobila kožne jastuke. Raskošna unutrašnjost je presvučena kožom, a sadrži satensko crne keramičke kontrole i eloksirani metal. Osvijetljene gazne pločice ukrašene su natpisom “SV Bespoke – Lansdowne Edition 1 of 1” koje naglašavaju ekskluzivnost.

Danas objavljeno

Porsche predstavio novi inovativni enterijer

Vanja A

Cijena zamjene baterije za EV može da bude šokantna

Vanja A

Dogodine dolazi električni Renault 5

Vanja A

Ostavite komentar