10. Oktobra 2023.

Rampa za Zelenskog u Bukureštu: Neće moći da se obrati u parlamentu

Ukrajinski predsednik doputovao je danas u Rumuniju gde će se sastati sa predsednikom te zemlje Klausom Johanisom, kao i sa premijerom Markelom Čolakuom.

Rumunski parlament otkazao je govor ukrajinskog predsednik Vladimira Zelenskog u okviru posete Bukureštu, prenose lokalni mediji.

Naime, Zelenski je danas doputovao u Bukurešt, a na aerodromu glavnog grada Rumunije dočekala ga je rumunska ministarka spoljnih poslova Luminika Odobesku.

“Rukovodstvo parlamenta odlučilo je da se zajednički sastanak, koji je trebao da se održi danas, prvobitno sazvan u čast Vladimira Zelenskog, neće održati”, prenosi portal “G4 Media”, pozivajući se na izvore u parlamentu.

Kako su mediji prethodno preneli, program posete Zelenskog Bukureštu uključuje sastanak sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, kao i sa premijerom Markelom Čolakuom.

Takođe je prvobitno u planu bio razgovor ukrajinskog predsednika trebao sa poslanicima oba doma parlamenta zemlje.

Kako je saopštila Johanisova pres služba, na sastanku sa Zelenskim će razgovarati o “posebnosti bilateralnih odnosa između zemalja, njihovom potencijalu, kao i o nizu projekata i tema od zajedničkog interesa”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare