4. Oktobra 2023.

“Rafa nije trebalo da kaže to za Novaka”

Rafael Nadal planira povratak na teren u 2024. godini, ali jedna njegova izjava nedavno, privukla je pažnju.

Španac se u intervjuu za Movistar osvrnuo i na trku za najveći broj grend slem titula u kojoj on ima 22, a Novak Đoković 24 trofeja.

Rafa je u tom razgovoru rekao da “bi Novak trebalo da bude frustriran” jer sve sve preživljavao intenzivnije proteklih godina.

Ja nisam frustriran iz prostog razloga, jer verujem da sam u granicama mogućnosti uradio sve da stvari idu što bezbolnije po mene. Novak bi trebalo da bude frustriran jer on sve preživljava intenzivnije i zato je najbolji“, rekao je Nadal.

Teniski analitičar Hil Gros je u jednom podkastu upitan za ovu izjavu Nadala, on smatra da to nije bilo u redu od strane španskog tenisera.

Taj poslednji deo izjave je trebalo da bude izostavljen jer on ne bi trebalo da govori u Novakovo ime. To je nešto što je Na Novaku da sam kaže i možda je i istina, možda nije, ali nije na Rafi da kaže, ‘ovako bi Novak se Novak osećao da se to dogodilo’. Zar ne?“, upitao je Gros.

On ipak dodaje da je svestan da španski teniser nije imao loše namere.

Mislim da su emocije i neka ogorčenost kod ljudi kada pričaju o ovim izjavama potpuno nepotrebni, imajući u vidi činjenicu da ako je to što je Rafa rekao za Novaka istina, to nije strašna stvar. Iskreno, to ne bi trebalo shvatiti kao uvredu ili bilo šta šokantno“, zaključio je Gros.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare