20. Septembra 2023.

Rafa najavio da će igrati i poslije 2024: Zašto bih se ograničavao?

Samo jedan dan nakon velikog intervjua za “Movistar”, Rafael Nadal se još jednom obreo u medijima u razgovoru za “As”.

To je prvi intervju koji je dao za pisane medije od kako je pre četiri meseca najavio privremenu pauzu od tenisa.

“Ne znam, volim da budem oprezan. Rekli su da je sve prošlo dobro, ali već smo prošli kroz to. Realnost je da volim da budem oprezan i vidim da li se rokovi u realnosti ispunjavaju. Za sada se čini da je sve dobro, ali morate imati malo više strpljenja. Hodam veoma polako, pokušavam da se naviknem. Idemo dan za danom”, rekao je Nadal.

Osvajač 22 Grend slem titule se vratio treninzima.

“Da, sa timom sam svaki dan. Pomalo igram tenis, ali radim naporno u teretani i na rehabilitaciji. Mnogo dana radim duple sesije ujutru i uveče. Znam kako funkcioniše kada se trudite bez da odmah vidite rezultate. Verujem da će se u naredna dva meseca stvari promeniti radikalno i da ću dobiti priliku da se spremam za narednu godinu”, dodao je Nadal.

Nagovsetio je da bi mogao da igra i posle 2024. godine koju je najavio kao svoju poslednju. Sve zavisi kako se stvari budu odvijale.

“Videćemo, mislim da će mi to biti poslednja godina. Uveren sam u to. U isto vreme, ne znam. Šta može da se desi? Ako stvari budu dobre, ako se fizički osećam dobro moj mozak obično dobro radi. Takmičarski sam nastrojen i volim ovo što radim, zašto bih se ograničavao? Ne mogu da kažem to 100 odsto. Mislim da će sledeća godina biti moja poslednja, ali da li je to 100 odsto sigurno? Ne mogu to da kažem sa sigurnošću, mnogo stvari može da se desi. Da mogu da se kladim, rekao bih da jeste”, izjavio je Nadal.

Uitan je i da li je svestan mogućnosti da će se mučiti po povratku baš kao što je i Endi Mari.

“Svestan sam toga. To trenutno nije u mojim mislima, samo način da se nađem u situaciji da treniram i dostignem takmičarski nivo. To je moj trenutni san, da izađem na teniski teren i nadmećem se. To je prvi cilj. Posle toga, nikad se ne zna. Ako izađem na teren i svhatim da ni to ne mogu, onda neću igrati puno”, zaključio je Nadal.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare