7. Augusta 2023.

Radovi na izgradnji mosta u naselju Derviši teku predviđenom dinamikom

Radovi na izgradnji mosta preko Široke rijeke u naselju Derviši teku planiranom dinamikom.

-Nakon završenih pripremnih radova, koji podrazumijevaju formiranje obilaznice, izmještanja instalacija i rušenja starog mosta, nastavljeno je sa bušenjem i izradom šipova koji predstavljaju temeljnu konstrukciju mosta. Paralelno sa ovim radovima, koji se izvode na terenu, pristupilo se radovima u radioničkoj izvedbi, gdje se izrađuju armaturni koševi, a koji se po potrebi dostavljaju na lokaciju gradilišta – navedeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Podsjećamo, izgradnja novog mosta u Dervišima će omogućiti kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju u tom dijelu Banje Luke, te prije svega povećati bezbjednost za pješake i bicikliste, a umjesto dosadašnjeg, starog, dotrajalog i uskog dobićemo jedan savremeni most, koji odgovara važnosti ovog puta, koji povezuje ne samo velika banjalučka naselja, nego i ona prema Laktašima.

Novi most biće raspona oko 13 metara, sa dvije saobraćajne trake i dvostranom pješačkom i biciklističkom stazom, ukupne širine oko 14 metara, odnosno kolovozna traka 3,5 metara, biciklistička staza 1,5 metara i staza za pješake širine dva metra, čija će vrijednost biti oko pola miliona KM.

Preusmjeravanje saobraćaja

Za vrijeme obustave saobraćaja, izvršiće se preusmjeravanje autobusa na linijama javnog gradskog, prigradskog i republičkog prevoza, i to :

– linije 13 A (Nova bolnica –Zalužani)  i republička linija Banja Luka – Trn, preusmjeravaju se iz smjera Trna iz Ulice put srpskih branilaca, desno u Ulicu Paje Jovanovića, lijevo kroz privatni posjed  firme,  preko mosta, do Ulice put srpskih branilaca i dalje  postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom,

–  ostale republičke linije iz smjera Trna se u Trnu na kružnom toku preusmjeravaju na Brzi put (Banja Luka – Laktaši), a iz smjera grada iz Ulice Branka Popovića, se preusmjeravaju lijevo na put za Prijedor, pa desno na brzi put (Banja Luka – Laktaši).

Za vrijeme izvođenja radova pješački saobraćaj će se dvijati pješačkom stazom, koja je propisno obilježena.

Dok traje obustava, teretni saobraćaj će takođe biti preusmjeren na brzi put (Banja Luka – Laktaši).

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Драган
Драган
6 mjeseci prije

Лаж, лаж и по 100 пута лаааааажжжжж…..
У понедељак 31.07.2023-е године нема ЖИВЕ ДУШЕ НА МОСТУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Опет пролазим обилазницом у четвртак 03.08.2023-е године опет нема живе душе на мосту!!!!!!!!!!!!!!!!! О чему ви причате??????????????? Али живе душе…. А кад је градоначелник био пар дана прије 30 радника, 10 машина ради, земља гори…. Л А Ж!!!