10. Jula 2023.

Racije u ugostiteljskim objektima u Banjaluci: Maloljetnici pili alkohol, obaviješteni roditelji i Centar za socijalni rad

U policijskim racijama provedenim u ugostiteljskim objektima na području Banjaluke zatečeno je 11 maloljetnika koji su konzumirali alkohol.

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da su racije proteklog vikenda obavljene u četiri ugostiteljska objekta, a da su maloljetnici zatečeni u tri da konzumiraju alkohol. O tome su obaviješteni njihovi roditelji i dežurni radnici banjalučkog Centra za socijalni rad.

Na području Banjaluke, Laktaša, Prnjavora i Čelinca u provedena je kontrola 4.843 učesnika u saobraćaju, alko-testirana su 4.842 vozača, a zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi sankcionisano ih je 240, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Sankcionisana su 134 jer im je utvrđeno od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, a 81 je u krvi imao od 0,81 do 1,5 promila.

Do otrežnjenja zadržano je 20 vozača jer su u krvi imali više od 1,5 promila alkohola, kao i jedan vozač koji je odbio alko-test.

Zbog alkoholisanosti su sankcionisana i četiri mlada vozača, odnosno oni koji su mlađi od 21 godine ili imaju manje od tri godine vozačkog iskustva, a evidentirana su 23 ostala prekršaja.

Policija je u subotu, 8. jula, uhapsila vozača iz Slovenije čiji su inicijali I.M. jer je sa 2,1 promilom alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću sa materijalnom štetom.

Tog dana uhapšen je i vozač iz Mrkonjić Grada Z.P. jer je sa 2,41 promilom alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću sa materijalnom štetom.

Banjalučka policija je tokom vikenda uhapsila i sankcionisala pet osoba zbog prekršaja iz oblasti zloupotrebe droge, te su prekršajni nalozi uručeni licima V.M, S.Š, F.M, D.J. i M.S. iz Banjaluke.

srpskainfo.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare