12. Augusta 2023.

Quake II dobija modernu remaster verziju

Klasična Quake II pucačina iz prvog lica iz 1997. godine dobija remaster verziju za moderne konzole i PC, a košta 9,99 USD za PC, Nintendo, PlayStation i Xbox

Dve godine nakon iznenadne najave i izdavanja remaster verzije originalne Quake igre, Quake II dobija sličan tretman, koji se poklapa sa početkom QuakeCon sajma. Njegov remaster, koji je jednostavno nazvan Quake II, dostupan je već od danas za 9,99 dolara za PC, Xbox, Nintendo Switch i PlayStation. Dostupna je kao deo pretplate na Game Pass ako je imate, a ako ste već posedovali Quake II preko Microsoft Store, Steam ili Good Old Games (GOG) platforme, nova verzija bi trebalo da bude dostupna kao besplatno ažuriranje.

Na osnovu slika iz igre i trejlera koji su danas objavljeni, id Software deluje kao da je ciljao da novi remaster prilično liči na original iz 1997. godine. Ono što je dobro je što remaster verzija ima dosta modernih pogodnosti, uključujući čuvanje u oblaku, 4K Ultra HD rezoluciju i lokalni i onlajn kooperativni/multiplayer režim sa podeljenim ekranom. Tu je i FAQ deo i skup opcija pristupačnosti, uključujući zgodan vodič koji pomaže igračima da izvuku maksimum iz igre.

„Uživajte u legendarnoj Quake II igri, koja je sačuvana i upotpunjena originalnom Sonic Mayhem zvučnom podlogom, podrškom za široki ekran, restauriranim sadržajem, vizuelnim nadogradnjama i poboljšanjima performansi kako bi svaki bljesak pucnja i „gib-plozija“ iskočili na ekran, pa čak i novi nivoi“, piše u Bethesda saopštenju za štampu u kojem je najavljen Quake II.

Ovo Quake II izdanje je veliko, jer uključuje oba originalna paketa misija, „The Reckoning“ i „Ground Zero“, koji dodaju kombinovano ukupno 33 nivoa kampanje i 21 Deathmatch mapu. Ako vam to nije dovoljno, takođe ćete dobiti besplatnu kopiju Quake 64 i potpuno novu Quake II ekspanziju koju je razvio MachineGames – „Call of the Machine“, koja dodaje još 28 nivoa kampanje, Deathmatch nivo i novu priču u kojoj se borite protiv mašine koja ima za cilj da uništi sve oko vas.

Ovaj više-platformski Quake II remaster dolazi samo nekoliko godina nakon što je Nvidia 2019. godine objavila Ray-Tracing verziju igre (Quake II RTX) kako bi prikazala svoju tada modernu novu tehnologiju. Ali iako Quake II RTX i dalje izgleda zapanjujuće, može se igrati samo na relativno ograničenoj količini PC hardvera. U međuvremenu, novi remaster je dostupan u skoro svim aktuelnim i sistemima poslednje generacije.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare