22. Jula 2023.

Putinovo naređenje se odvija po planu: U toku raspoređivanje nuklearnog oružja

Raspoređivanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji odvija se u skladu sa planom koji je ranije objavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ovo je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

“Plan rada, povezan sa rešavanjem tog pitanja, objavio je predsednik Rusije. Polazimo od toga da on ostaje na snazi. Nema nikakvih promena ili dopuna onoga što je ranije rečeno u toj oblasti“, rekao je Rjabkov.

On je naglasio da se “u okviru ovih aktivnosti ne predaje kontrola nad nuklearnim oružjem bilo kome drugom“. Rjabkov je takođe saopštio da Rusija nije dobila od SAD nikakve pisane predloge na temu mogućeg obnavljanja pregovora o kontroli naoružanja, ali da nije spremna da vodi dijalog na osnovu onoga što Vašington javno govori.

“Na osnovu onoga što Amerikanci sada predlažu mi nismo spremni da vodimo taj dijalog niti ćemo biti, jer oni ignorišu nekoliko ključnih momenata u celoj konfiguraciji. Naime, moramo, pre svega, da se uverimo da se politika SAD, koja je neprijateljski nastrojena prema Rusiji, menja nabolje za nas. Ništa slično se ne dešava”, dodao je on.

Ranije je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao da su SAD spremne da počnu da sarađuju sa Rusijom na rešavanju nuklearnih rizika i razvoju sporazuma o kontroli naoružanja za period posle 2026. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare