5. Septembra 2023.

Putin: Rusija se bori u Ukrajini sa nacistima i njihovim sljedbencima

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da neprijatelj Rusije nije ukrajinski narod, “već nacisti i njihovi sljedbenici”.

“Da ne bi došlo do nesporazuma sa kim se borimo, da bude jasno i kojim ciljevima težimo i ko je naš protivnik – to nije ukrajinski narod, već ovi neljudi, nacisti i njihovi sljedbenici”, rekao je Putin tokom sastanka ruskog organizacionog komiteta “Pobjeda”, prenose RIA Novosti.

Rusofobija i neonacizam postali su norma u Ukrajini i na Baltiku, a istorija je korišćena kao oružje u ideološkoj borbi, rekao je Putin.

“Izazovi vremena jasno pokazuju da je nacizam poražen 1945. godine, ali, nažalost, opet se manifestuje u istoj rusofobiji ili antisemitizmu. I veličanje nacističkih zločinaca, direktna propaganda nacizma u baltičkim zemljama, kao i u Ukrajini uopšte, postali su norma, kao da Nirnberga nije bilo”, istakao je Putin, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, Zapad je na čelo Ukrajine postavio “etničkog Jevrejina, Volodimira Zelenskog, prikrivajući veličanje nacizma i one koji su predvodili holokaust u Ukrajini”.

On je napomenuo da su nacisti u Ukrajini ubili 1,5 miliona Jevreja tokom Drugog svjetskog rata.

Neophodno je podići i prikazati podatke iz arhivskih dokumenata o zvjerstvima Bandere, koji su bili saučesnici njemačkih fašista u Ukrajini, kako bi se vidjelo ko je sada neprijatelj Rusije, rekao je predsjednik Rusije.

Tokom sastanka ruskog organizacionog komiteta “Pobjeda”, pomoćnik predsjednika Vladimir Medinski je govorio o jedinstvenom udžbeniku istorije za srednjoškolce, koji sadrži podatke o Drugom svjetskom ratu.

U udžbeniku se navodi da su 13,5 miliona sovjetskih civila bili žrtve nacista, uključujući 1,5 miliona Jevreja koje su ubili nacistički poslušnici u Ukrajini – pokret Bandera, prenose RIA Novosti.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare