21. Jula 2023.

Putin priznao: Rat se rasplamsava. Na hiljade likvidiranih, ogromni gubici

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da ukrajinske snage trpe ogromne gubitke koji dostižu nekoliko desetina hiljada vojnika.

Putin danas pedsedava sednici Saveta za bezbednost.

Ruski predsednik je istakao da su pokušaji Zapada da u sukob u Ukrajini uvuku i druge zemlje veoma opasna igra i upozorio na posledice.

“Zapadu već nedostaje ukrajinskog topovskog mesa i počinju da se razmišljaju o Poljacima i Litvancima”, rekao je Putin.

Upozorio je da se vatra rata rasplamsava.

“Sada se vatra rata sve više rasplamsava i u tom cilju koriste se ambicije lidera istočnoevropskih država koji su već odavno mržnju prema Rusiji i rusofobiju pretvorili u svoju glavni izvozni proizvod i instrument svoje unutrašnje politike”, rekao je predsednik Rusije.

Putin je, takođe, upozorio da će u slučaju agresije Zapada protiv Belorusije odgovoriti svim raspoloživim sredstvima.

“Što se tiče Belorusije, ona je deo Savezne države i pokretanje agresije protiv Belorusije značiće agresiju protiv Rusije. Na to ćemo odgovoriti svim raspoloživim sredstvima”, upozorio je Putin.

Prema njegovim rečima, zapadni pokrovitelji Kijeva su razočarani zbog toga što nema rezultata ofanzive kijevskog režima i što u tome ne pomažu ni isporuke oružja ni hiljade stranih plaćenika.

“Sada je očigledno da su zapadni pokrovitelji Kijeva nesumnjivo razočarani rezultatima tzv. ofanzive o kojoj su prethodnih meseci na sav glas izveštavale kijevske vlasti. Rezultata svakako nema. Ne pomažu ni kolosalni resursi koji su obezbeđeni kijevskom režimu, ni isporuke oružja, tenkova, artiljerije, oklopne tehnike, raketa, ni hiljade stranih plaćenika i savetnika koji su aktivno korišćeni kako bi se probio front naše vojske”, istakao je Putin.

On je dodao da su arsenali NATO, kao i zalihe sovjetskog naoružanja u velikoj meri uništeni, pri čemu proizvodni kapaciteti Zapada ne omogućavaju da se gubici nadomeste.

“Čitav svet vidi kako hvaljena i bez mane zapadna tehnika gori a po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama zaostaje čak za nekim tipovima sovjetskog naoružanja”, naglasio je predsednik.

Komanda specijalne operacije profesionalno obavlja svoje dužnosti i svoj dug pred domovinom ispunjavaju na dostojanstven način, herojski.

Ruski lider smatra da zapadno oružje još može da se isporučuje Kijevu i da se koristi u borbama, ali time će se sukob samo prolongirati.

“Mobilizacioni resursi Ukrajine su sve slabiji”, istakao je on.

Putin je rekao da je ukrajinskim vlastima potpuno svejedno šta će biti sa narodom i nacionalnim interesima njihove zemlje, spremni su na sve kako bi spasili voju kožu i produže svoj opstanak.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare