20. Marta 2023.

Putin: Prioritet Rusije je borba protiv ekstremizma

Na sastanku tokom kojeg će biti sumirani rezultati rada ministarstva za prošlu godinu, ali i utvrđeni prioriteti za ovu, predsednik je poručio da ministarstvo treba da obrati dodatnu pažnju na što potpuniju integraciju četiri nova regiona Ruske Federacije u rad ministarstva, kako bi svaki građanin bio siguran u svoju bezbednost.

Ipak, bez obzira na to što je tokom prošle godine došlo do poboljšanja velikog broja pokazatelja, među kojima su i oni koji se odnose na broj potpuno razotkrivenih zločina u zemlji, Rusija se, kako je kazao, 2022. godine suočila sa povećanim brojem slučaja ekstremizma.

Zbog toga, predsednik je naredio da se sve “provokacije i nezakonite ulične akcije koje imaju za cilj da izazovu raskol u društvu odmah suzbijaju”.

Naglasio je da je potrebno uložiti i više napora u borbu protiv droge, kao i da bi ministarstvo trebalo da obrati više pažnje na maloletničku delikvenciju.

Putin je skrenuo pažnju i na to da je tokom prošle godine bilo zabeleženo čak pola miliona slučajeva IT prestupa, što je, zapravo, četvrtina svih krivičnih prekršaja koji su bili registrovani za taj period.

Ipak, predsednik Rusije je u celini jako pozitivno ocenio rad Ministarstva unutrašnjih poslova i dodao da “živimo u teškim vremenima, te da se od svih zahteva da ostanu pribrani”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare