21. Februara 2023.

Putin: Obustavljamo; Ako krenu SAD, krećemo i mi

“Zaustavljamo učešće u sporazumu. Ponavljam, ne izlazimo iz tog sporazuma nego prekidamo svoje učešće. Najpre treba da shvatimo šta žele pre svega Francuska i Britanija, i u skladu s tim ćemo se ponašati”, rekao je Vladimir Putin.

“Nema potrebe da lažu i da se pretvaraju da su pobornici mira. Svi znamo da ističe važnost nekih sporazuma i svi se bliže razvoju novog nuklearnog oružja. I mi ćemo, ali ne prvi. Ali ako SAD izvedu testiranje nuklearnog oružja, učinićemo ga i mi”, poručio je Putin, dodavši da već postoje informacije o tome da se zvanični Vašington za to sprema.

“Ali mi ćemo se ponašati onako kako mi mislimo da treba. I to nema nikakve veze sa neprijateljskim odnosima prema nama, iako oni žele naš poraz. Teško ih je nazvati idiotima, jer nisu glupi. Žele da nam nanesu poraz a da kontrolišu naše nuklearno naoružanje”, istakao je ruski lider.

Podsetio je da su SAD i NATO direktno rekli da im je cilj strateški poraz Rusije. “Posle toga, poseta odbrambenim objektima Rusije nije opcija”, istakao je ruski lider.

“Početkom februara NATO je tražio da se vratimo ugovoru o neširenju strateškog naoružanja, uključujući i inspekcije objekata. To je pozorište apsurda. Znamo da je Zapad pomogao kIjevskom režimu u napadu na objekte na teritoriji Ruske Federacije, a u isto vreme žele da pregledaju naše objekte”, naveo je Putin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare