10. Septembra 2023.

Putin na obilježavanju godišnjice Moskve: Uprkos mnogim izazovima – idemo naprijed

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Moskovljanima Dan grada i poručio da Rusija, uprkos mnoštvu izazova, ide naprijed.

On je, na obilježavanju 876. godišnjice ruske prestonice, dodao da Rusija ostvaruje sve svoje planove i nijedan program nije redukovan.

Stigavši na svečani koncert u park “Zarjadje”, ruski predsjednik je istakao da prestonica adekvatno odgovara na nove izazove, prenosi Sputnjik.

– Istovremeno, ni korak ne odstupamo od realizacije naših velikih razvojnih programa. Postoji zaista mnogo izazova koje prevazilazimo. Ali, mi idemo naprijed, razvijamo se – poručio je Putin.

Ruski lider je ocijenio da je Moskva od trenutka osnivanja “uvijek bila pouzdana odbrana i čvrst oslonac za cijelu rusku državu”.

Prema Putinovim riječima, Rusija danas brani i potvrđuje svoj suverenitet, a kao i stanovnici svih regiona zemlje, Moskovljani se odvažno bore u zoni specijalne vojne operacije, dok zaposleni u moskovskim preduzećima daju ogroman doprinos obezbjeđenju odbrambenog potencijala.

On je takođe podsjetio da je prestonica preuzela pokroviteljstvo nad Donjeckom i Luganskom i sprovodi kompleksan rad na obnovi infrastrukture u pogođenim regionima.

Izvor: Glas Srpske

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare