21. Februara 2024.

Putin: “Igre budućnosti” su ruski poklon sportu, istorija počinje sada, u Rusiji!

Predsjednik Rusije Vladimir Putin otvorio je prve “Igre budućnosti”

Rusija je bila i dalje jeste jedna od glavnih sportskih država sveta, zemlja velikih pobeda, rekorda i sportista, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na otvaranju “Igara budućnosti – 2024”, kojima prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Putin je istakao da se zaista radi o igrama budućnosti, jer se radi o spoju tradicije i savremenosti, jedinstvu tehnologije, znanja, veštačke inteligencije i klasičnog sporta. Reč je, kako je objasnio, o jednom potpuno novom, inovativnom formatu takmičenja.

Ideja da se objedine klasični i sajber sport rodila se u Rusiji, podvukao je ruski lider, i naglasio da su “Igre budućnosti” ruski poklon svetu sporta. 

“Igre budućnosti” nemaju nikakve veze sa politikom, i u njima neće biti diskriminacije ili dvostrukih standarda, svi učesnici će biti ravnopravni, dodao je Putin.

“Istorija počinje upravo sada, ovde u Rusiji!”, poručio je predsednik Rusije, nakon čega je i zvanično otvorio prve Igre.

“Igre budućnosti” su prvi veliki međunarodni turnir “fidžitalnih” sportova na svetu, što znači da će pored fizičkih takmičenja u klasičnim sportovima biti priređena i posebna takmičenja za digitalni sport, u kojem će onlajn putem učestvovati učesnici iz celog sveta.

Igre se ove godine održavaju u Kazanju i to od 21. februara do 3. marta. Očekuje se da će na turniru učestvovati više od 260 međunarodnih timova sa više od 2.000 učesnika iz celog sveta, uključujući i one iz Srbije i zemalja iz regiona

Ceremoniji otvaranja prvih Igara prisustvuje 59 visokih zvaničnika.

Među njima je pet predsednika, 11 ministara i dva zamenika premijera, 20 zamenika ministara različitih zemalja, 17 ambasadora, predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta, ali i zamenik predsednika kineskog parlamenta. 

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare