7. Juna 2023.

Putin i Erdogan razgovarali telefonom o Kahovskoj HE

Erdogan je predložio osnivanje komisije u kojoj bi učestvovali eksperti iz Rusije, Ukrajine, Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice, uključujući i Tursku, dodavši da je Ankara spremna da učini prvi korak

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim predsednikom Erdoganom povodom situacije oko Kahovske hidroelektrane, prenosi kancelarija turskog lidera.

Erdogan je u razgovoru sa Putinom predložio formiranje međunarodne komisije za istragu pitanja Kahovske HE.

“Predsednik Redžep Tajip Erdogan je imao telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Tokom razgovora razgovaralo se o dešavanjima u rusko-ukrajinskom ratu. Predsednik Erdogan je rekao da je važno sprovesti sveobuhvatnu i istragu o eksploziji na brani Kahovka”, saopšteno je iz kabineta turskog lidera.

Erdogan je predložio osnivanje komisije u kojoj bi učestvovali eksperti iz Rusije, Ukrajine, Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice, uključujući i Tursku, dodavši da je Ankara spremna da učini prvi korak.

Erdogan je takođe razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, kome je je ponudio isti predlog, prenose “RIA Novosti”.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare