13. Aprila 2023.

Putin hvali Bikovićev film: Prvi snimljen u svemiru

Vladimir Putin izjavio je da su kreatori filma napravili pravo remek delo, i da ovaj prvi snimljeni film u svemiru predstavlja i korak ka novim kreativnim, tehnološkim i naučnim otkrićima u celokupnoj kosmičkoj industriji.

Film “Izazov“ reditelja Klima Šipenka, prvi je film u istoriji kinematografije koji je sniman u svemiru.

Ovo je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći u Državnoj Kremljskoj palati pre premijere filma na gala večeri povodom Dana kosmonautike.

Takođe, on je istakao da kosmička industrija samouvereno staje na noge, i postavio zadatke za budućnost – da povećamo konstelaciju ruskih satelita i razmislimo o letovima na druge planete.

Srpski glumac Miloš Biković izjavio je da je ruski film “Izazov”, koji je reditelj Klim Šipenka snimao u svemiru, istorijski, veliki podvig i da je pomerio granice.

Posle svetske premijere u moskovskom bioskopu “Oktobar”, gde je “Izazov” zaslužio 15-minutne aplauze posetilaca

Biković je rekao Tanjugu da se film dopao ljudima i da je i sam postao svestan da “prvi put u istoriji prisusvujemo ovako nečemu”.

Biković je ocenio da je “Izazov”, koji je Šipenko sa glavnom glumicom Julijom Peresild snimao na Medjunarodnoj svemirskoj stanici, uz pomoć nekoliko kosmonauta, “film na granici sa naučnom fantastikom”.

“Kako je snimljen je još fantastičnije od toga što smo imali priliku da vidimo. Još je neverovantije, pomerilo je granice. Do juče smo mogli da kažemo da ovo nije moguće. Danas smo pomerili granice”, ocenio je Biković.

Prema njegovim rečima, kada se gledaju scene sa znanjem da je “stvarno snimljen u kosmosu, to saznanje vam daje poseban osećaj”.

“Ja sam se naježio”, dodao je srpski glumac, koji igra glavnu mušku ulogu u “Izazovu”.

Biković je rekao da vidi “Izazov” definitivno u udžbencima, bioskopima i, nada se, “srcu publike”.

Upitan šta je sledeće nakon filma u svemiru, Biković je rekao da su danas “pominjali film na Mesecu ili u otvorenom svemiru”.

“Kada odete u neke visine valja da onda idete u dubinu”, dodao je Biković.

Ruska drama o hitnoj hirurškoj intervenciji na jednom astronautu na Medjunarodnoj svemirskoj stanici imaće srpsku premijeru 19. aprila u beogradskoj Sinepleks Galeriji. Nakon beogradske premijere film Izazov će biti od 20. aprila u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare