17. Februara 2023.

Putin: Gas je bio i još dugo će biti najvredniji resurs za kojim će potražnja samo rasti

  • Konkretni zadaci, novi projekti Gasproma razrađuju se na osnovu detaljne ekspertske analize i prognoze promjena tendencija na globalnim tržištima, a ona govori da je gas bio i da će još dugo biti najvredniji resurs i stvarna aktiva i da će potražnja samo rasti – rekao je Putin na svečanosti povodom 30. godišnjice ruske kompanije.

Takođe, dodao je Putin, rast potražnje za gasom u budućnosti će biti najveći u Azijsko-pacifičkom regionu, uključujući Kinu.

  • Prethodnih 30 godina svjetska potražnja za gasom se praktično udvostručila, u narednih 20, prema procjenama eksperata, porašće još 20 odsto, a možda i više. U tzv. prelaznom periodu potražnja će biti ogromna. Pri tome više od polovine tog rasta će biti ostvaren u zemljama Azijsko-pacifičkog regiona, prije svega u Kini, imajući u vidu tempo rasta kineske privrede – rekao je on.

On je dodao da Gasprom nastavlja da ide naprijed bez obzira na nelojalnu konkurenciju i pokušaje da se razvoj kompanije zaustavi. Pred kompanijom su sada, istakao je Putin, krupni zadaci u cilju reorganizacije logističkih maršruta.

Generalni direktor Gasproma Aleksej Miler uvjerio je ruskog lidera da će gasa u Rusiji biti mnogo u narednim decenijama, a da je zalog tome – najveća resursna baza u svijetu.

Posebno je istakao značaj ?amalskog centra za eksploataciju gasa.

Govoreći o radu kompanije na ?amalu, Miler je istakao da Rusija na Arktiku prednjači ispred svih i da joj tu nema ravnih.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare