22. Jula 2023.

Pušten Srbin iz Leposavića koji je uhapšen na Jarinju

Nakon što je dao izjavu, Boris Lešević (34) iz Leposavića, koji je danas uhapšen na Jarinju, pušten je iz policijske stanice u Južnoj Mitrovici, javlja dopisnik RTS-a.

Boris Lešević je priveden zbog neodazivanja pozivima za sud zbog slučaja iz 2018. godine, rekao je za RTS njegov advokat Miloš Delević.

Prethodno je Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila da su Leševića pripadnici “Kurtijeve specijalne policije uhapsili na Jarinju, bez ikakvog osnova i povoda”.

Lešević je, kako se navodi, uredno prethodnih dana prelazio preko administrativnog prelaza, ali je danas prvo zadržan bez obrazloženja, dugo ispitivan na informativnom razgovoru, a potom odveden u južni deo Kosovske Mitrovice.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je odmah obezbedila advokata uhapšenom Srbinu.

“Reč je o novom činu Kurtijevog terora i zastrašivanju Srba koji je tempiran odmah posle još jedne runde dijaloga u Briselu na kojoj je Priština demonstrirala svoju osionost. To je manir kojem Kurti pribegava svaki put, a meta su mu nedužni Srbi”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM ocenjuju da je jasno da “Kurti ne želi deeskalaciju i ne želi mir na prostoru Kosova i Metohije, već želi nove tenzije i izazivanje sukoba i da preko srpske muke demonstrira silu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare