Recept nije jednostavan, ali vrijedi potruditi se, jer će sigurno svi uživati u dobrom zalogaju
Ukoliko ste ljubitelj mesa i uživate u dužoj pripremi, ovo je mesni rolat koji zaslužuje da izdvojite vreme. Idealan je za neke specijalne ručkove
Sastojci:
-1 kg mlevenog mesa
-2 jaja
-3o gr peršuna
-10 gr belog luka
-1 glavica crnog luka
-2 gr slatke paprike
-so
-crni biber
-200 gr spanaća
-300 gr pečuraka
-200 gr mocarele
-maslinovo ulje
-soja sos
-paradajz-pasta
-senf
-med
Priprema:
Mlevenom mesu dodati jaja, peršun,izrendani beli i crni luk. Zatim umešati začine, so, crni biber i slatku paprika. Sve dobro sjediniti, i razvaljati meso na papir za pečenje. U međuvremenu iseckati spanać i propržiti ga na malo ulja. Iseckati šampinjone na listće i njih prepržiti. Preko mesa staviti spanać, zatim pečurke i izrendanu mocarelu. Napraviti rolat, zajedno sa papirom, a potom zamotati ga u aluminijumsku foliju. Peći u rerni 45 minuta.
Napraviti sos od soja sosa, paradajz- paste, senfa i meda. Premazati polu- pečeni rolat od mesa i vratiti u pećnicu dok se dobro ne ispeče. Kada je gotov, iseći ga na parčiće debljine 2-3 santimetara.