3. Oktobra 2025.

Punjeni rolat od mljevenog mesa: Za gurmane, koji traže više

Recept nije jednostavan, ali vrijedi potruditi se, jer će sigurno svi uživati u dobrom zalogaju

Ukoliko ste ljubitelj mesa i uživate u dužoj pripremi, ovo je mesni rolat koji zaslužuje da izdvojite vreme. Idealan je za neke specijalne ručkove

Sastojci:

-1 kg mlevenog mesa

-2 jaja

-3o gr peršuna

-10 gr belog luka

-1 glavica crnog luka

-2 gr slatke paprike

-so

-crni biber

-200 gr spanaća

-300 gr pečuraka

-200 gr mocarele

-maslinovo ulje

-soja sos

-paradajz-pasta

-senf

-med

Priprema:

Mlevenom mesu dodati jaja, peršun,izrendani beli i crni luk. Zatim umešati začine, so, crni biber i slatku paprika. Sve dobro sjediniti, i razvaljati meso na papir za pečenje. U međuvremenu iseckati spanać i propržiti ga na malo ulja. Iseckati šampinjone na listće i njih prepržiti. Preko mesa staviti spanać, zatim pečurke i izrendanu mocarelu. Napraviti rolat, zajedno sa papirom, a potom zamotati ga u aluminijumsku foliju. Peći u rerni 45 minuta.

Napraviti sos od soja sosa, paradajz- paste, senfa i meda. Premazati polu- pečeni rolat od mesa i vratiti u pećnicu dok se dobro ne ispeče. Kada je gotov, iseći ga na parčiće debljine 2-3 santimetara.

Objektiv.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare