11. Augusta 2023.

Punjena pečurkama i krompirom od kupovnih lisnatih kora kao cijeli obrok

Ukoliko volite pitu krompirušu ova verzija sa dodatkom pečuraka će vam postati omiljena. Služite je uz kiselo mlijeko.

Slana štrudla s pečurkama i krompirom

Sastojci:

500 g lisnatog testa

5 krompira

1 glavica crnog luka

250 g pečuraka

so, biber

jaje ili puter za premazivanje

1 šoljica susama

Priprema:

Krompir operite i oljuštite, isecite na kockice i kuvajte. Nemojte ga kuvati do kraja, neka ostane malo tvrd. Pečurke iseckajte i propržite ih na puteru ili maslinovom ulju. Možete dodati i luk, ali možete i preskočiti ovaj deo. Razvaljajte testo i po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte, premažite puterom ili jajetom, pospite susam i pecite u rerni na 250 stepenioko oko 20 minuta. Poslužite toplo!

Trpeza.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare