1. Novembra 2024.

Punjena kuvana jaja su savršeno slavsko predjelo

Predjelo je važan dio svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije u nastavku. Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.

Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra.

Sastojci: 

jaja

majonez

pavlaka

so

za dekoraciju: 

šunka

rotkvice

mladi luk

cvekla

peršun

paprika

ajvar

Priprema: 

Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.

Oljuštite ih, pa nježno nožem presjecite napola, da ne povredite formu.

Lagano izvadite žumanca, pa ih smjestite u jednu činiju.

Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smjesu, možete da koristite mikser.

Dobijenom smjesom punite bjelanca i ukrašavajte ih – sjeckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom… poigravajte se svim oblicima i bojama.

U dio prvobitne smjese možete dodati i malo cvekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.

Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim dijelovima predjela, prenosi “Ona“.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare