Jednostavan recept za keksiće koji će vas osvojiti okusom.
Sastojci:
250 g maslaca
140 g šećera u prahu
2 žumanca
340 g brašna
1 puding menta čokolada
1 puding od vanilije
Priprema:
Za tamnu smjesu izmiksajte polovinu maslaca sa polovinom šećera u prahu i jednim žumancem. Zatim dodajte polovinu prosijanog brašna i puding menta čokolada. Umijesite rukom ujednačeno tijesto, umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru sat-dva. Za svijetlu smjesu izmiksajte ostatak maslaca sa ostatkom šećera i drugim žumancem. Dodajte drugu polovinu brašna i puding od vanilije. Umijesite rukom tijesto, umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider sat-dva. Između dva pek-papira razvaljajte prvo svijetlo tijesto na debljinu od nekoliko milimetara. Zatim na isti način razvaljajte i tamni dio tijesta. Formirajte željene oblike pomoću kalupa i rasporedite u pleh dimenzija 42×32 cm obložen pek-papirom. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta.
* Recept preuzet sa stranice “My Mili Cake”.
Foto:Bobini kolači
Nezavisne.com