Pucnjave, ranjavanja, hapšenja na tzv. Kosovu: Oglasili se: "Svi treba da prate uputstva" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Pucnjave, ranjavanja, hapšenja na tzv. Kosovu: Oglasili se: “Svi treba da prate uputstva”

Samo od početka 2023. godine, na tzv. Kosovu je zabeležen niz incidenata, gde su se na meti našli Srbi.

Od ranjavanja Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) na Badnji dan, do prebijanje srpskih mladića, kao i ranjavanje Miljana Delevića od strane pripadnika specijalne kosovske policije.

Na pitanje kako gleda na pomenute incidenate, šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Suniog kazao je da je “važno da se svi bezbednosni incidenti propisno istraže, ali i da postoji potreba za više unutrašnjeg dijaloga između Vlade i nevećinskih zajednica”.

“Kosovska policija je ta koja prva reaguje, i njena uloga u obezbeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja je neophodna. Svi treba da prate uputstva i da rade sa policijom kako bi osigurali da takvo okruženje i dalje postoji. EU je već osudila incident u Gotovuši, a policija je brzo identifikovala i uhapsila osumnjičenog. Iako je važno da se svi bezbednosni incidenti propisno istraže, a krivci sankcionišu, postoji i potreba za više unutrašnjeg dijaloga između Vlade i nevećinskih zajednica, uključujući kosovske Srbe, kako bi se stvorilo bolje razumevanje njihovih specifičnih potreba, uključujući oblast javne bezbednosti”, rekao je Suniog.

B92.

Danas objavljeno

Prevrnuo se čamac sa migrantima

Vanja A

“Bjelorusija je nuklearni taoc”

Vanja A

Tramp na predizbornom skupu: “Ja sam najnedužniji čovjek u istoriji Amerike”

Vanja A

Ostavite komentar