5. Juna 2023.

“Publika me pamti po “Srećnim ljudima”, a ja od te uloge nisam ništa zaradio”

Kako kaže, trenutno živi pokraj Tamiša, a iz Beograda je otišao prije 20 godina.

– Pobjegao sam iz Beograda. Živim na ivici Pančeva, pokraj Tamiša. Moja cipela rijetko staje na beton, već u travu ili blato. Čovjek je dio prirode. Vidim da su svi sada počeli da bježe iz grada. Otišao sam iz Beograda prije 20 godina. A selio sam se u životu. Mislim 12 puta. Sada sam se nešto sabirao, možda i više. Samo u Beogradu pet-šest puta sa malim djetetom i suprugom – rekao je Milenko.

I pored brojnih uloga koje je imao u svojoj karijeri, svi ga najviše pamte po ulozi iz serije “Srećni ljudi” gdje je glumio vlasnika kafane u kojoj se održavao izbor za mis.

– Publika najviše pamti ‘Srećne ljude’, a ja od te uloge nisam zaradio ništa, jer je to snimano u vrijeme hiperinflacije. Oni su nas isplaćivali 25. u mjesecu. Moj honorar za tu seriju bio je uvijek kutija ‘marlbora’, a jednom je bilo super, jer sam tog momenta mogao da kupim čitav boks. Danas u tome tražim nešto pozitivno. Srbija je devedesete preživjela uz šljivovicu, domaći hljeb i sir. Moju suprugu u toj seriji, koju je igrala Aleksandra Nikolić, svi pamte kao neku rospiju, a privatno je jedna nježna žena. To govori samo da je dobra glumica. Ona je Somborka i glumačko dijete. Šuljagić joj je rekao da mi uradi šamar iz sve snage. Međutim, kad me je uradila, izašao sam iz kadra. Te scene nema u seriji. A ona mi se poslije izvinjavala, a reditelj je pobjegao. Pored serija ‘Srećni ljudi’, ‘Bela lađa’ i ‘Stižu dolari’, ponosan sam i na ‘Kolo sreće’ – rekao je Milenko.

Glumac iza sebe ima dva razvoda, a drugi je krio od svih, pa je javnost saznala za njegov krah braka tek nakon dvije godine kada je odlučio da progovori o tome, prenosi Blic.

– Dva puta sam se ženio. Razveo sam se prije više od dvije godine, ali sada se saznalo. Sa obje supruge imam divne odnose. Da li ću treću put da se ženim? To se nikad ne zna. Moja pokojna mati Kata je govorila: ‘Teško sa njom, a još teže bez nje.’ Želio sam da imam još djece, ali nije bilo suđeno – zaključio je on.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare