Prženice su mnogima omiljeni doručak i osim što su ukusan obrok i uvek sjajna ideja za laku i brzu pripremu, odlične su i zbog toga što ne bacate stari hleb.
Iako se prženice uglavnom pripremaju na ulju, popularna blogerka Yumna objavila je na TikToku video-snimak u kojem je podelila s pratiocima recept za pripremu prženica, ali bez jaja i šećea.
Ovako pripremljene prženice su već godinama hit u svetu, a dobićete preukusno jelo ukusa kao i “obične”.
Trik je u tome što u tiganj rastopite malo maslaca na srednjoj vatri, zatim dodate dve kriške hleba i sipate mleko u tiganj. Pospete s malo cimeta i ostatak je uobičajen; pržite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari.
Vremenom će prženice očvrsnuti i postati hrskave, a možete ih praviti slatke i slane (bez dodavanja cimeta tada), isto kao što to radite i s klasičnim prženicama.
@feelgoodfoodie Have you tried the viral milk toast? It’s basically French toast with no eggs or sugar but somehow my kids absolutely loved it! ☺️🥛🍞 #milktoast IB: @Stefani Horison ♬ original sound – Feel Good Foodie