Prvi put u istoriji: "Mama je vjerovala da sam djevojčica" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Prvi put u istoriji: “Mama je vjerovala da sam djevojčica”

Nije se samo Bijonse upisala u istoriju Gremija sinoć, već je veliki korak napravljen i za trans umetnike, kada je Kim Petras osvojila Gremi za Najbolji Pop duo/grupu za singl “Unholy” koji je uradila sa Semom Smitom.

Petras je sinoć postala prva otvoreno transrodna pevačica koja je osvojila Gremi.

“Ova pesma je bila tako neverovatno, neverovatno putovanje za mene”, rekla je ona po preuzimanju nagrade u nedelju. Petras je istakla da joj je Smit dugo pružao podršku. Smit je želeo da Petras bude jedina koja preuzima nagradu zbog ovog istorijskog trenutka.

“Samo želim da se zahvalim svim neverovatnim transrodnim legendama koje su nastupale koje su mi otvorile ova vrata kako bih mogla da budem ovde večeras”, rekla je ona.

Spomenula je i pokojnu kantautoru i Petrasovu saradnicu Sofi, koja je umrla pre dve godine. “Ona mi je rekla da će se ovo desiti, i uvek je verovala u mene. Hvala ti puno na inspiraciji, Sofi. Obožavam te.”

Petras se zahvalila i Madoni zbog njene podrške LGBTQI+ osobama, a posebno dirljiv trenutak desio se kada se pevačica zahvalila svojoj mami.

“Moja majka mi je verovala kad sam joj rekla da sam devojčica. Ne bih bila ovde bez nje i njene podrške”, rekla je Kim Petras u svom govoru.

Danas objavljeno

Četiri mladunca geparda rođena u Indiji, prvi put poslije 70 godina

Vanja A

Oskar Pistorijus može da izađe na slobodu

Zeljka

Koliko znanje većeg broja jezika pomaže u razvijanju uma

Zeljka

Ostavite komentar