Prvi čovjek ruskog naftnog giganta: Evropa će plaćati gas 3-5 puta skuplje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Prvi čovjek ruskog naftnog giganta: Evropa će plaćati gas 3-5 puta skuplje

EU je u potpunosti izgubila pristup jeftinim i pouzdanim energetskim resursima iz Rusije, saopštio je generalni direktor najvec´e ruske naftne kompanije „Rosnjeft“ Igor Sečin tokom svog govora na Indijskoj energetskoj nedelji (India Energy Week).

„Evropa je potpuno izgubila svoju glavnu prednost – energetsku bezbednost – pristup jeftinim i pouzdanim ruskim energentima i sada je prinuđena da plac´a 3-5 puta više za gas“, rekao je on.
Po njegovim rečima, jedinstveno globalno tržište energetskih resursa danas ne postoji.

“Akcije svetskog hegemona, pokušavajuc´i na sve načine da održi svoju hegemoniju, uništile su jedinstveno energetsko tržište. Danas ne postoji jedinstveno globalno energetsko tržište. Energetska bezbednost je prestala da bude globalna”, rekao je on.

Sečin je istakao da je Rusija pružila značajniji ekonomski rezultat nego što su to pokazale vodec´e svetske ekonomije, uprkos konfrontaciji sa Zapadom.
„Rusija je, suočena sa sankcijama bez presedana, pritiscima i konfrontacijom sa skoro celim zapadnim svetom, uspela da pruži rezultat značajniji od mnogih vodec´ih svetskih ekonomija“, rekao je Sečin.

Danas objavljeno

Srušio se sportski avion u Puli, dvoje poginulih

M.

U novoj koncepciji spoljne politike Amerika označena kao glavni inicijator antiruskog kursa u svijetu

M.

Planirana isključenja električne energije za 04.april 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar