25. Augusta 2023.

Prva fotografija restilizovanog Audija Q8

Rad na vodećem modelu marke sa četiri prstena trajao je nešto više od osam meseci. Početkom godine viđene su prve špijunske fotografije Audija Q8, koji je prolazio kroz više nego značajno ažuriranje na polovini veka, pošto su njegovi glavni konkurenti to već uradili. Mislimo na BMW X6, Mercedes GLE Coupe i Porsche Cayenne Coupe  i oni se već nalaze na tržištu i ostaje samo Lamborghini Urus PHEV.

U Audiju su odlučili da prestignu Italijana i već su potvrdili da će modernizovani Q8 biti prisutan na Salonu automobila u Minhenu 2023, koji će se početi 5. septembra. Brend je otkrio zvaničnu tiizer fotografiju ovog sportskog, elegantnog, luksuznog i ekskluzivnog SUV-a, što su četiri kvaliteta koje će odražavati u modernijem dizajnu, naglašavajući novu grafiku koju predstavljaju fina zadnja svetla. Originalna svetlosna traka je očuvana, ali su funkcije osvetljenja reinterpretirane, dajući farovima i zadnjem delu mnogo sofisticiraniji izgled.

Prednji deo će takođe dobiti novosti, usvajanje nove rešetke hladnjaka sa uravnoteženijim dizajnom i revidiranim branikom, a koji će biti prenet na čitav niz verzija, uključujući i najsportskije SQ8 i RS Q8, iako svaki sa posebnim detaljima koji će pojačati njihov identitet.

Veoma zanimljiv detalj od nekoliko reči Audija je komercijalno ime modela. Iako je proizvođač istakao da će parni brojevi biti posvećeni isključivo novim električnim modelima, brend iz Ingolštata je nastavio da naziva ovaj sportski SUV istim imenom po kojem je trenutno poznat. Q8 neće usvojiti novo ime koje bi ga razlikovalo od Q8 e-trona. Čini se da je u ovom slučaju sufiks „e-tron“ više nego dovoljan da se napravi razlika između modela SUS i modela sa „nultom“ emisijom, možda i zato što će životni ciklus Q8 na tržištu trajati malo duže od dve i po godine.

Restilizovani Audi Q8 će takođe imati novu opremu, revidirani enterijer i više opcija za izuzetnije prilagođavanje. Vrh asortimana modela će takođe dobiti podešavanje šasije, pored optimizacije različitih mehaničkih verzija, uključujući PHEV-ove koji će dodati više električne autonomije.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare