29. Juna 2023.

Prva fotografija: Ovo je novi Hummer za američku vojsku

Ovoga puta pogon je električni.

General Motors Defense već neko vreme radi na verziji svog GMC Hummer EV modela, a sada stiže i prvu fotografija vozila kao i neke osnovne specifikacije.

Takozvano “električno vojno konceptno vozilo” (EMCV) je skraćeni električni Hummer, sa različitim modifikacijama za upotrebu u vojsci.

Portparol kompanije General Motors Defense rekao je za The Drive da EMCV ima istu šasiju i pogonski sklop kao civilni GMC Hummer EV. To znači da ima ogromnu bateriju od 212 kWh i 1.000 konjskih snaga.

Promene u hardveru uključuju Fox amortizere, gume prečnika 37 inča, kočnice za otežane uslove rada i povećane prilazne i odlazne uglove za bolju mobilnost van puta.

Američka vojska već neko vreme testira civilni Hummer EV. Vojsku verovatno zanima ne samo sposobnost vozila da brzo i tiho vozi kroz zonu sukoba – pikap ima i režim tihe vožnje – već i koliko energije je uskladišteno u njegovoj bateriji.

Kako je napomenuo portparol GM-a, ogromna baterija u Hummeru nudi značajnu izlaznu snagu za drugu električnu opremu. Pretpostavlja se da bi ova velika količina električne energije mogla biti korisna za logistiku u ratnim uslovima.

Naravno, ovaj Hummer će biti opremljen oklopom i oružjem u različitim verzijama, odnosno kabina neće ostati samo na cevastoj konstrukciji, a sigurno neće biti dostupna ni civilima, kao što je bio slučaj sa Hummerom H1, koji imao veliki broj dizel motora i benzinski V8.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare