12. Februara 2024.

Protestni skup u Kosovskoj Mitrovici, Srbi poručili: Ukidanje dinara znači ukidanje života

U severnom delu Kosovske Mitrovice, na Trgu braće Milić, održan veliki protestni opštenarodni skup Srba.

Srbi sa KiM tim protestom žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine o ukidanju dinara.

Građani nosili su zastave Srbije i transparente “UN USA 1244 HELP”, “Evropo, otvori oči”, “Bez socijalnih primanja nećemo imati ni za hranu”, “Ovo je okupacija”. “Penziju sam čitav život sticao, ne dam je Kurtiju”.

Osim tih, Srbi su nosili i transparente na kojima piše; “Kurti, zašto nam decu u vrtiću ostavljaš bez mleka?”, “Nećete nas proterati sa naših ognjišta!”, “Kurti nam zabranjuje plate i penzije!”, “Od čega da kupimo lekove kad nam dinar uzimate?”, “Neka ambasadori pređu sa reči na dela!”, “Evropo, dogorelo do nokata, zauzdajte piromana!”, “Bolnice će nam ostati bez lekova!”, “Kurti želi da nam ugasi vrtiće i protera decu!”, “Za Kurtijevu ‘demokratiju’ ne dam ni pet para!”, “I Nemanjići su kovali dinare!”….

Prisutni su bili i predsednik i potpredsednik Srpske liste Zlatan Elek i Dragiša Milović.

Slup je održan na glavnom šetalistu u blizini Trga Braće Milić, a prisustvovalo mu je nekoliko hiljada građana iz svih delova Kosova i Metohije od Štrpca, Pomoravlja, Centralnog Kosova, Severa KiM.

Udruženje penzionera saopštilo je ranije da je skup prijavljen nadležnim organima i da na mitingu očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, odnosno ”sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine”.

”Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga braće Milić”, istakli su iz Udruženja za TV Most.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare