Propagiranje brze vožnje na društvenim mrežama moglo bi da bude kažnjivo - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Propagiranje brze vožnje na društvenim mrežama moglo bi da bude kažnjivo

Svako ko snimi brzu vožnju ili vratolomije opasne po život i objavi ih na društvenim mrežama suočio bi sa kaznom do 1.000 evra i privremenim gubitkom vozačke dozvole na godinu dana.

Najavljeni novi zakon u Belgiji trebalo bi da zabrani veličanje brze vožnje na društvenim mrežama, odnosno prekoračenja brzine. Svako ko snimi brzu vožnju ili vratolomije opasne po život i objavi ih na društvenim mrežama može da se suoči sa kaznom do 1.000 evra i privremenim gubitkom vozačke dozvole na godinu dana.

Zakon je i dalje u vidu predloga belgijskog ministra saobraćaja, Žorža Gilkinea. Pretpostavlja se da je razlog teška nesreća koja se dogodila 20. marta prošle godine kada je muškarac automobilom uleteo u grupu ljudi tokom karnevala u gradiću Strepi Brakenji, a imao je običaj da na društvenim mrežama objavljuje video snimke svojih vratolomija i da veliča brzu vožnju.

Belgijski ministar saobraćaja rekao je za belgijski list SudPres da su prekoračenje brzine, uz dekoncentraciju vozača i vožnju u pijanom stanju, tri glavna smrtonosna faktora na belgijskim putevima.

“Ne mogu da prihvatim da neki vozači koriste put kao stazu Formule 1 i da se onda time hvale na društvenim mrežama”, rekao je Gilkinet.

Belgijski institut za bezbednost saobraćaja VIAS skenirao bi društvene mreže i snimak poslao policijskim službama, koje bi potom mogle da pokrenu postupak.

Zakon bi trebalo da bude predstavljen ove godine.

Danas objavljeno

Završen sajam automobila u Beogradu– nevjerovatna posjeta

Vanja A

U Italiji će ograničenje na auto-putu biti 150 km/h

Vanja A

Zapadnjaci otišli, dolaze Iranci – prodavaće Rusima automobile za 13.000 dolara

Vanja A

Ostavite komentar