24. Marta 2023.

Proljećna deratizacija neće zaobići nijedno naselje u Banjaluci

Kazao je ovo za “Nezavisne novine” Vladimir Šušnjar, direktor “Eko-bela”.

“Ubrzo potpisujemo ugovor te odmah po potpisivanju izlazimo na teren”, ističe Šušnjar.

Deratizacija grada je, prema njegovim riječima, sveobuhvatna i sistematska akcija, a ona se inače sprovodi u svrhu smanjenja populacije štetnih glodara, odnosno štakora, miševa i mišolikih glodara.

“Krećemo od centra grada, a uporedno s centrom radićemo i deratizaciju kanalizacione mreže, za šta ćemo odvojiti jedan od narednih vikenda”, kazao je on.

Deratizacija će se sprovesti u javnim zdravstvenim objektima, školskim i predškolskim objektima te domovima i obdaništima. Kako dalje navodi, biće obuhvaćene sve zelene površine sa posebnim naglaskom na deponije.

“Nećemo zaobići nijedno naselje. Krećemo od gradskih, pa prema prigradskim i seoskim”, kazao je Šušnjar.

Naglašava da se deratizacija u Banjaluci radi u kontinuitetu zadnjih 35 godina, a po veličini površine koja je obuhvaćena akcijom, smatra da grad na Vrbasu zauzima prvo mjesto u regionu.

Građani se, prema njegovim riječima, svake godine odazovu akciji, a saradnja je pohvalna i sa etažnim vlasnicima u zgradama.

S tim u vezi, apeluje na građane da vode računa o odlaganju otpada, naročito hrane oko zgrada u svojim naseljima.

“Mještani moraju da paze kako bacaju hranu oko kontejnera, jer ona privlači glodare”, kazao je Šušnjar. Kako objašnjava, za njih je veoma važno da površine u naseljima budu čiste, jer jedino tako mogu namamiti izgladnjele glodare na postavljene zamke.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare