21. Aprila 2024.

Proglašen najbolji aerodrom na svijetu

Međunarodni aerodrom Hamad (DOH) u Dohi, glavnom gradu države Katar, po drugi put je proglašen najboljim aerodromom na svijetu.

Istovremeno je već desetu godinu zaredom proglašen najboljim pružaocem usluga u avio-saobraćaju na Bliskom istoku.

Odluke su donesene na manifestaciji Skytrax World Airport Awards 2024 održanoj u nemačkom gradu Frankfurtu, prenosi Doha News.

Nadmećući se među više od 500 svetskih aerodroma,  katarski aerodrom dobio je najveće priznanje u ključnim pokazateljima uspešnosti u ovoj oblasti.

“Ovo je izvanredno dostignuće za međunarodnu aerodrom Hamad, koja slavi svoju 10. godišnjicu operativne izvrsnosti, besprekorno povezujući putnike iz celog sveta”, rekao je glavni izvršni direktor grupe Qatar Airways, Badr Mohamed Al-Meer, koji je upravljao razvojem i rastom Međunarodnog aerodroma Hamad u protekloj deceniji, prenosi bosanskohercegovački informativni servis INS, a prenosi Biznisinfo.ba.

Al-Meer je, također, istakao važnost razumevanja potreba putnika i razvoja trendova putovanja kako bi bolje odgovarali iskustvu putovanja.

“U središtu naše strategije rasta leže putnici, njihove rastuće potrebe, kao i naša predanost ispunjavanju i nadmašivanju njihovih očekivanja. U aerodromu smo uveli raznoliku ponudu doživljaja, uključujući Souq Al Matar, koji katarsko tradicionalno gostoprimstvo i kulturu približava putnicima, te Orchard, idealno mesto za opuštanje između letova… ”, dodao je zvaničnik Qatar Airwaysa.

Prošle godine Međunarodni aerodrom  Hamad opslužio je preko 45 miliona putnika, što je povećanje od 31% u odnosu na godinu ranije, nadmašujući rekord tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2022.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare