28. Septembra 2023.

Profesor fizike poginuo u padu jedrilice na padinama Plješevice

U tragičnoj nesreći koja se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima, prilikom pada jedrilice nadomak sela Zavalje, nekoliko kilometara od Bihaća, smrtno je stradao Jusuf Midžić, penzionisani profesor fizike koji je dugo godina bio zaposlen na Univerzitetu u Bihaću.

Na mjestu gdje se srušila letjelica nadležni tužilac i pripadnici policije još vrše uviđaj, a sve su prijavili mještani koji su svjedočili ovome događaju.

“Odmah po dojavi na lice mjesta upućene su policijske patrole, hitna pomoć i vatrogasna jedinica. Utvrđeno je kako je pilot jedrilice stradao na licu mjesta, a o tome šta su uzroci pada znaće se više nakon što se provede istraga i potrebna vještačenja”, izjavio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Inače, istragu otežava i nepristupačan teren, obzirom da se letjelica, koja je poletila sa sportskog aerodroma Golubić, srušila na padinama planine Plješevice u čijem podnožju se nalazi pomenuto selo.

Inače, pomenuti Midžić je od mladosti zaljubljenik u letenje, bio je iskusan jedriličar i instruktor letenja, te omiljena ličnost u društvenoj zajednici.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare