19. Maja 2023.

Produženi Volkswagen ID.Buzz premijerno 2. juna

a varijanta će po ranijim najavama biti oko 25 cm duža od modela sa standardnim međuosovinskim rastojanjem i nudiće sjedam sjedišta sa uklonjivim zadnjim sjedištima.

Sem toga, 2. jun će biti proglašen za međunarodni Volkswagen Bus Day, praznik koji je stvoren za proslavu Type 2 modela, kao i za otkrivanje njegovog duhovnog nasljednika.

Iako je verzija sa kratkim međuosovinskim rastojanjem ID.Buzz već neko vrijeme u prodaji u Evropi, Amerikanci će morati da sačekaju do 2024. To je zato što će Volkswagen na tom tržištu prodavati samo verziju sa dužim međuosovinskim rastojanjem i tri reda sjedišta.

Da bi obilježio lansiranje nove verzije ID.Buzza, Volkswagen će biti domaćin globalnog događaja u Hantington Biču u Kaliforniji.

Aktuelni model ima bateriju od 82 kWh i domet od 423 km sa jednim punjenjem. Sa više prostora za baterije, očekuje se da će obe ove brojke porasti sa verzijom sa dugim međuosovinskim rastojanjem.

Volkswagen je takođe nagovijestio da bi novi model mogao da dobije više snage od postojećeg modela, koji ima 150 kW/204 KS i 310 Nm obrtnog momenta, prenosi “AutoBlog”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare